Kipschotel met paksoi en kokosmelk

kippaksoi2Dat ik geen keukenprinses ben is geen geheim. Toch vind ik het helemaal niet erg om in de keuken te staan, als het maar niet te lang is. Ik kook graag een lekker maaltje voor ons gezin en het liefst zet ik steeds weer een gevarieerd, overwegend gezond weekmenu neer. Ik kan het niet laten de Allerhande en het Jumboblad mee te nemen en geregeld vind ik daar dan toch wel lekkere en makkelijke gerechten in.
Ik ben een chaotische koker, vergeet vaak ingrediënten te kopen of heb ze niet meer in huis terwijl ik anders dacht. Soms vervang ik voor het makkelijke een ingrediënt, laat ik iets weg of voeg ik iets extra’s toe (dat laatste gebeurt het minst vaak). Het vervangen is soms noodzakelijk omdat ik geen koemelk mag, maar meestal zoek ik de recepten daar wel op uit.

Vandaag uit de ‘Hallo Jumbo’:
Kipschotel met paksoi en kokosmelk
(klaar in 25 minuten)

Wat hebben we nodig:

 • 250 gram mihoen
 • 4 el zonnebloemolie (heb ik niet in huis, wordt olijfolie)
 • 400 gr kipfilet, in reepjes
 • 1 rode paprika, in reepjes
 • 1 sjalot, in halve ringen
 • 300 gr paksoi, het groene fijngesneden, het witte grofgesneden
 • 200 gr Chinese kool, in reepjes (even googlen waar ik de rest voor kan gebruiken)
 • 1 tl kerriepoeder
 • 0,5 tl chilipoeder
 • 1 blik kokosmelk
 • 1 kippenbouillontablet (verkeerde gekocht, wordt rund)
 • 2 bosuitjes, in ringetjes
 • 1 limoen (in mijn geval limoensap)
 • 2 el suiker

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op verpakking. Verhit 2 el olie in de koekenpan. Bak de kipfilet met de paprika en de sjalot in 3 minuten bruin aan. Verhit 2 el olie in een wok. Voeg het wit van de paksoi, de koolreepjes, kerrie- en chilipoeder toe. Bak de groenten 2 minuten al omscheppend.
Voeg het groene blad van de paksoi toe. Doe de kokosmelk met het bouillontablet in de wok en breng het aan de kook.
Draai het vuur laag. Voeg de kip met de paprika en de sjalot toe en verwarm nog 2 minuten.
Voeg de ringetjes bosui toe. Breng op smaak met limoensap, de suiker en evt. (ja dus) een beetje zout en peper.

Lekker!! (in mijn geval klaar in 31 minuten) Ook mijn ware en de kinderen aten hun vingers erbij op. Het was voldoende voor 3 kids, 1 “normale” eter en een “ik-schep-2-keer-flink-op-eter”.

Een absolute aanrader!!