In mijn (trouw)schoenen

shoesZoals ik in ‘Cyn in het kort‘ al vertel heeft mijn ware mij ten huwelijk gevraagd. Geweldig! Op zondagavond kwam ik uit mijn werk, stond het hele huis vol met waxinelichtjes (in olvaritpotjes!), stond er een romantische muziekje op, ging hij voor me op zijn knieën en stelde de vraag der vragen: ‘wil je met me trouwen?’ Natuurlijk zei ik ja en veranderde ik van miss Schuurman naar “soon to be mrs van den Dam”.

We weten precies hoe we de dag in willen vullen en zijn best bereid daar even voor te sparen. We zien de mooie dag al helemaal voor ons met alles erop en eraan. Een sprookje met een alternatieve twist (een “doorsnee bruiloft” is niet ons dingetje) en een knalfeest. We hebben al veel locaties bekeken en vergeleken en zijn verliefd geworden op 1. Allebei, tot over onze oren… Alles wat we willen is er mogelijk en het zou zelfs (niet geheel onbelangrijk) voor onze kinderen een walhalla zijn. Ik zie ze zal lopen; bruidstwins en -jonker in hun gave outfitjes…

Maar nu…
De op maat gemaakte offerte komt binnen en wat blijkt? Van dit geld kunnen we ook:

  • met het gezin naar Euro Disney
  • onze (doorn in het oog) tuinkamer verbouwen
  • een jaar lang om de week shoppen bij de Primark
  • een nieuwe (best wel nodig) vaatwasser en grotere vriezer aanschaffen
  • 3 jaar lang ieder kind een volle zak van Sinterklaas geven
  • de buitenboel schilderen
  • 3 auto’s kopen (ietwat overbodig)
  • 4 abonnementen nemen bij Ouewhands Dierenpark
  • in de zomer iedere dag een terrasje pakken

Deze opsomming is geen “of”opsomming maar een “en”opsomming. Daar wil ik mee zeggen dat al deze dingen bij elkaar opgeteld evenveel kosten als onze droombruiloft.

What to do? What to do?
We willen zo graag trouwen. Het is voor ons belangrijk ons geluk met onze vrienden en familie te delen omdat zij in moeilijke tijden onze steun en toeverlaat zijn geweest (ander verhaal, maar als je tweeling 3 maanden te vroeg wordt geboren heb je je vrienden en familie keihard nodig). Klein trouwen is dus….lastig.
“Gelukkig” trouwen we sowieso niet eerder dan in 2016 dus hebben we nog even om samen te dimdammen. Er zullen nog heel wat brainstormsessie volgen.

Wordt vervolgd….

Wat zou jij doen als je in mijn (trouw)schoenen zou staan?

Share

Eén reactie

  1. Onze bruiloft was bijna kosten neutraal. We vroegen zoals velen geld en daarmee dek je de kosten grotendeels. De ervaring is uniek en jullie verdienen het. Dus bruiloft is mijn advies.

Reacties zijn gesloten.