Man in het zadel

Share

Je verwacht het misschien niet, maar als moeder van 3 kleine kinderen lukt het me soms toch nog een boek (uit) te lezen. Dat lukt zeker met een boek dat lekker makkelijk wegleest. ‘Man in het zadel is zo’n boek’.

man in het zadel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paul van Hooff, journalist, laat alles achter om samen met Guus (een Moto Guzzi uit 1975) van het noordelijkste puntje van Alaska naar het zuidelijkste puntje van Argentinië te reizen. Guus lijkt niet voor dit doel gemaakt, dus het is alleen al spannend of de 2 tot het einde samen blijven.

Het verhaal begint gelijk boeiend met een trip van Anchorage naar Deadhorse. De spanning houdt na deze trip niet op. Met korte boeiende zinnen weet Paul van Hooff je mee te slepen in zijn avontuur. Het avontuur waarin hij je meeneemt naar mooie plekken en stoffige dorpjes. Hij slaapt in tentjes, hostels en pensionnetjes. Soms overnacht hij een nachtje om de volgende dag zijn reis weer te vervolgen, soms blijft hij weken op 1 plek. Naast veel verschillende, leuke en gevaarlijke figuren komt hij ook zichzelf geregeld tegen.

man in het zadel2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De 3 delen van het boek (Noord-Amerika, Midden-Amerika en Zuid-Amerika) zijn alle 3 even meeslepend. Elke bladzijde van van ‘Man in het zadel’ boeit en het boek is dan ook lastig weg te leggen. Een aanrader voor globetrotters en motorrijders, maar ook als je geen van beide bent (zoals ik) is dit een heerlijk boek om te lezen.

Wat een reis van 43.000 km had moeten worden werd een reis van 60.000. Onvergetelijk, zelfs voor de lezer.

man in het zadel3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn mannetjes wil ik bijbrengen dat je mag dromen, zoveel als je wilt. Met dromen kom je ver. Heel ver.’ – Paul van Hooff

 

 

Share