DanoontjeMinions

minions3Volgende week wordt Lewis 4(!) jaar, deze week neemt hij afscheid van de peuterspeelzaal. De clich├ęs zijn waar: wat vliegt de tijd! Dat Lewis voor het laatst op de peuterspeelzaal is, is een beetje een verdrietig feit want het liefst wordt hij oud met juf Els (zijn letterlijke woorden waren: “Als ik groot ben ga ik juf Els echt wel kussen!”). Dat hij 4 wordt en na de zomervakantie naar de basisschool gaat moet natuurlijk wel gevierd worden. Tijd voor zijn eerste traktatie!

Ik kan best van mezelf zeggen dat ik aardig “huis-tuin-en-keuken-creatief” ben en ik kijk dan ook echt al maanden uit naar het in elkaar freubelen van traktaties. De traktaties moeten (van onszelf) aan een paar eisen voldoen:
1. het moet niet al te ongezond zijn
2. het moet niet al 1000 keer gemaakt zijn door andere ouders
3. het moet (naast Lewis en de tweeling) in de bakfiets passen
4. het moeten Minions zijn
Die laatste is uiteraard een eis van Lewis en dus gaan we daarmee aan de slag:
we maken Minions van Danoontjes!

 

 

Na wat googlen vind ik onderstaande handige plaatjes. De bovenste gebruik ik voor de tuinbroekjes en het praatwolkje. Omdat ik bij de onderste de oogjes en het mondje leuker vind (klopt, ik ben een pietlut) gebruik ik die hiervoor. Ze hebben wat kleine aanpassingen nodig om te passen op een Danoontje (kleiner uitprinten, onderste blauwe rand smaller maken).

minion2

 

 

 

 

 

 

 
minion1

 

 

 

 

 

Op de praatwolkjes zet ik ‘Hoera, Lewis gaat naar de basisschool!’ en ‘Lewis 4 jaar!’ en voor de juffen ‘Bedankt voor de leuke tijd’. Om ervoor te zorgen dat de juffen de goede tekstjes krijgen leg ik Lewis uit dat de Minions met 1 oog voor hen zijn en die met 2 ogen voor de kindertjes. Rest er alleen nog veel knip- en plakwerk. Lewis liet een eenogige Minion vallen, deuk in zijn hoofd….die heb ik (omdat ik anders tekort kwam) een verjaardagshoedje gegeven met een 4 erop: die is voor Lewis zelf, opgelost! Ik doe de Danoontjes in een doorschijnende Minion-cadeautas (0.99 bij de Zeeman) om ze te vervoeren en voor een leuk totaalplaatje en klaar is Cyn!

minions4