Te vroeg

Share

writerMaak de titel bekend! Ik weet de titel al vanaf de eerste dag dat ik aan het schrijven ben, maar spontaan begon ik te twijfelen.
‘Maak de titel bekend’ was één van de tips die gister op de uitgeversdag van Marelle Boersma werd gegeven. Vanwege haar emigratie naar Portugal was dit misschien de laatste keer dat ze dit organiseerde, maar stel nou dat dat niet zo is: ga! Als je een boek aan het schrijven bent natuurlijk, of al geschreven hebt maar er nog geen kaft omheen zit.

Omdat mijn boek nog redelijk in de kinderschoenen staat kwam deze dag eigenlijk iets te vroeg voor mij (dacht ik), maar het was misschien wel mijn laatste kans en dus ging ik toch. Ik ging er blanco in met een “alle informatie is meegenomen” gedachte. Blanco ging ik er in, zo veel wijzer ging ik ’s avonds weer naar huis. Wat is het fijn zoveel bruikbare tips te krijgen, zo veel meer te leren over hoe het uitgeven van een boek in zijn werk gaat en wat was het leuk mensen uit de schrijverswereld en de uitgeefbranche te ontmoeten. Wat ik geweldig vond was dat een ervaren schrijfcoach geboeid naar mijn verhaal luisterde, meer wilde weten over mijn boek en mij naast haar visitekaartje ook zeer nuttige tips gaf.
Wat de dag echt af maakte was een gesprek met een uitgever die wellicht mijn boek uit wilt geven! Een match tijdens de netwerkborrel! Na mijn “elevator pitch” (waarvan ik voor gistermiddag nog nooit had gehoord) en een kort gesprek gaf zij aan dolgraag mijn manuscript te willen lezen. Hartstikke tof natuurlijk…als ik die af zou hebben. Gelukkig vond zij het geen enkel probleem dat ik “pas” in januari actiever aan de slag ga met schrijven.
De tweeling, waarover mijn boek gaat, gaat natuurlijk nog steeds vóór mijn boek. Nog twee maandjes geniet ik van mijn meisjes om me heen (en ben ik vooral druk met heen en weer fietsen tussen huis, school en de peuterzaal). Nog twee maandjes, dan gaan de dames naar school. Nog twee maandjes, dan heb ik heel veel tijd om achter mijn laptop te kruipen. Wat kijk ik ernaar uit om ongestoord te kunnen schrijven. Nu moet ik het hebben van de korte momentjes waarop ik het rijk voor mezelf heb en met drie kinderen en een man om me heen zijn die erg schaars. Nu is het nog nèt iets te vroeg om echt actief met mijn boek bezig te zijn, maar in januari ga ik ervoor!
Over ‘Te Vroeg’ gesproken…dat is de titel van mijn boek!

Share