Kijktip: De Proefkeuken

Deze week in geen film, maar een tv-programma als kijktip. De Proefkeuken. Één van de favoriete televisieprogramma’s van mijn zoon, maar ook de meiden vinden het geen straf mee te kijken naar dit fijne programma.

Willem en Pieter

In een schuurtje proberen Willem en Pieter allerlei producten na te maken door de herkomst te achterhalen. Hoe komen winegums aan hun mooie kleur? Hoe maak je kauwgom waar je bellen mee kan maken? En krijg je prik in cola? Niet alleen voedsel komt voorbij, maar ook niet eetbare producten worden ontrafeld. Van elektrische gitaren tot tattoos en van parfum tot fototoestellen. Wat is er allemaal nodig om het zelf in elkaar te knutselen en waar komen deze producten vandaan?

Wie mag er kijken naar de proefkeuken?

De Proefkeuken wordt elke zondag op Zapp uitgezonden en heeft kijkwijzer 6. Door de aankleding, een pratende aardappel tussendoor, duik- en vliegeniersbrillen bij gevaar, hier en daar een explosie met zwarte gezichten en rechtopstaande haren als gevolg, is het voor een zesjarige ook al echt leuk om naar te kijken. Kids die wat ouder zijn zullen het principe achter het programma wat beter snappen. Voor hen is het, naast erg grappig, ook nog een beetje educatief.

De cast

Willem Voogd en Pieter Hulst zijn de leuke, inventieve jongens in het schuurtje.Ze behouden dus hun eigen voornamen in dit programma. Pieter Hulst was voor De Proefkeuken zanger in een onbekend bandje. Van 2015 tot 2018 heeft De nationale wetenschapsquiz gepresenteerd. Willem Voogd is een stukje bekender. Hij heeft bijrollen gespeeld in flink wat series en films, maar de meeste mensen kennen hem vooral als de eerst Mees Kees.  

Weetjes

Op dit moment wordt het zesde seizoen van De Proefkeuken uitgezonden op Zapp. Op NPO Start kun je alle seizoenen terugkijken. Heerlijk voor regenachtige dagen, of voor als (zoals ons geval nu) een langdurige televisiestoring hebt. 

Wat is het favoriete televisieprogramma van jouw kids?

Share