In je uppie

wcNa je bevalling kun je naar veel dingen uitkijken. Zoals naar de toilet gaan, in je eentje. Of een warme kop thee drinken. Waar kijk jij naar uit?’

Als ik deze vraag voorbij zie komen op facebook moet ik hardop lachen. Een warme kop thee? Thee drinken mag voor zover ik weet gewoon tijdens je zwangerschap, al is het rooibosthee (zonder theïne). Als je eenmaal kinderen hebt staat je lekker gezette kopje thee toch echt 9 van de 10 keer koud te worden omdat je in de weer bent met luiers, flesjes, speelgoed of…wat dan ook.
Degene die deze vraag stelt aan de volgers heeft overduidelijk zelf niet meer dan 1 kind. En als hij of zij al een kindje heeft dan moet dat haast nog wel een baby zijn. Als je toch echt denkt dat je met kinderen in je eentje kan plassen…

In mijn eentje plassen deed ik tijdens mijn eerste zwangerschap wel 20 keer per dag! Ik was na de bevalling allang blij dat ik wat minder vaak hoefde.
De laatste 3 weken voor de geboorte van de tweeling verdween al mijn plas in een ondersteek om vervolgens door een verpleegster meegenomen te worden. De eerste 3 weken na hun geboorte kon ik dan inderdaad “eindelijk” alleen plassen. Nou nou, wat geNOT! Liever was ik thuis geweest en had ik mijn toiletbezoekjes gedeeld met mijn dreumes. Maar goed, dat geluk was even niet voor ons weggelegd. Sinds de dag dat ik thuis kwam uit het ziekenhuis heb ik alleen nog maar in m’n eentje op de wc gezeten als de kids op bed lagen of ik zonder hen de deur uit was. In januari is het 2 jaar geleden dat ik uit het ziekenhuis ontslagen werd…
Eerst was daar alleen Lewis om me gezelschap te houden.Nu volgen ook Robin en Lola zijn voorbeeld. In je eentje naar het toilet gaan is echt een flinke uitdaging als je dreumesen en/of peuters in huis hebt! De wc-deur mag niet meer dicht, er wordt gevochten om wie er dichtst bij mama mag staan, er is een regelmatige aanvoer van duplo en prentenboekjes en je moet altijd goed in de gaten houden of de wc-papier keurig op de rol blijft zitten totdat jij het nodig hebt.
Kinderen willen simpelweg bij je zijn. Dus ook als je rustig even je behoefte wilt doen. En of je nou voor de grote boodschap of een klein plasje gaat maakt hen echt niet uit. Zij willen je koste wat het kost gezelschap houden.
Gelukkig hebben wij de luxe van een hele grote badkamer met toilet en een radio. Als ik wat langer op de pot zit, zet ik een muziekje aan en ben ik goed publiek van dansvoorstellingen en zangpartijen. Laten we eerlijk zijn: dat is toch een stuk leuker dan een puzzelboekje of een smartphone?!
Ik heb nog zeker 2 jaar toiletvoorstellingen voor de boeg en ik vind het (ook al vind ik het best fijn af en toe in m’n uppie te gaan) fantastisch!
Moeders, geniet nou maar van jullie wc-gezelschap. Als ze straks niet meer willen, heb je de rest van je leven nog om in je eentje je behoefte te doen!

Share

5.318 reacties

  1. “I haven’t seen you in these parts,” the barkeep said, sidling during to where I sat. “Personage’s Bao.” He stated it exuberantly, as if word of his exploits were shared by means of settlers around assorted a ‚lan in Aeternum.

    He waved to a wooden tun apart from us, and I returned his gesticulate with a nod. He filled a glass and slid it to me across the stained red wood of the excluding before continuing.

    “As a betting chains, I’d be ready to wager a fair portion of enrich oneself you’re in Ebonscale Reach for more than the wet one’s whistle and sights,” he said, eyes glancing from the sword sheathed on my in to the bow slung across my back.

    https://images.google.com.br/url?source=imgres&ct=img&q=https://renewworld.ru/sistemnye-trebovaniya-new-world/