5 x leuke podcasts

Luisteren naar een podcast is heerlijk. Tijdens het sporten, reizen, huishouden, tuin sproeien en snoeien: podcasts maken het allemaal prettiger. Maar het vinden van leuke podcasts is soms best een uitdaging. Tenminste, zo ervaar ik dat. En voor het geval ik hierin niet alleen sta, deel ik mijn favoriete podcasts. Hopelijk maak ik het vinden van een volgende podcast voor jou dan ietsje makkelijker. 

Betalen om te luisteren?

Heel veel podcasts zijn tegenwoordig alleen nog maar te beluisteren op de Deense podcastapp Podimo. Deze kost € 4,99 per maand. Verwoed luisteraars krijgen zeker waar voor hun geld, want het aanbod is enorm. Maar gelukkig zijn er ook nog een aantal leuke podcasts gratis te beluisteren op Juke en Spotify

Gratis leuke podcasts:

1.Marc-Marie en Aaf vinden iets

Ik trap af met de podcast waardoor ik geregeld wordt nagekeken. Deze podcast maakt dat ik te pas en te onpas in de lach schiet: op de fiets, in de supermarkt, in de trein….. Cabaretier Marc-Marie en columniste Aaf Brandt Corstius recenseren wekelijks één onderwerp (van verjaardagen tot lezen en van cosmetica tot verhuizen) maar zijn sterren in afdwalen. Nadat met een dikke knipoog hard en vals op een xylofoon het aantal gegeven sterren wordt aangeslagen, wordt een roddelblad doorgenomen en een probleem van een luisteraar behandeld. Marc-Marie en Aaf vinden iets is by far mijn favoriete podcast.

Marc-Marie en Aaf vinden iets is te beluisteren op Spotify, Juke en Podimo. Kun je er geen genoeg van krijgen? Op Podimo vind je ook Marc-Marie en Aaf vinden nog eens iets. Nóg meer luisterplezier.     

2.Moordcast

In de true crime podcast Moordcast nemen YouTuber Dionne Slagter (OnneDi) en haar broer Henrik de luisteraars elke aflevering mee in een mysterieuze moordzaak. Ze bespreken moordzaken van over de hele wereld en er zitten hier en daar best heftige verhalen tussen. Geen podcast voor doetjes zullen we maar zeggen 😉 

Een deel van de afleveringen van Moordcast is te beluisteren op Spotify. Wil je alles horen? Dan is een abonnementje op Podimo nodig. Leuk extraatje: in de YouTube serie Misdaad & make-up deelt Dionne de verhalen met haar kijkers. 

3.Uit de podcast

In Uit de podcast (voor Linda.) interviewt Evelien de Bruijn (sidekick in het radioprogramma Ekdom in de Morgen) bn’ers over hun coming out. In de eerste aflevering interviewt ze haar eigen zoon Boris, die haar al op jonge leeftijd vertelde dat hij op jongens valt. Evelien vraagt zich af waarom het moment van uit de kast komen voor jongeren en hun ouders zo’n groot moment is. Is het wel fijn voor jongeren dát het zo´n groot moment is, hoe voelen ze zich tijdens de ontdekkingen over hun geaardheid en heeft Evelien de coming out van haar zoon zelf eigenlijk wel goed aangepakt? Met een psycholoog en verschillende bn’ers (onder andere Rik van de Westelaken, Jeangu Macrooy en Rick Paul van Mulligen) probeert Evelien antwoord te krijgen te krijgen op haar vragen. 

Uit de podcast is te beluisteren op Juke, Linda.nl/uitdepodcast en Spotify (hier zijn meer ‘uit de podcasts’, dus is deze wat lastiger te vinden)

4.Darmstad FM

In Darmstad FM heeft actrice Tina de Bruin (De eetclub, Divorce, Toren C, De grote slijmfilms…) eerlijke gesprekken met bn’ers. Gesprekken van mens tot mens. De gast in de podcast laat heel even zijn of haar innerlijke showpony los en kiest zelf een thema waar hij of zij zich voor schaamt. Zo praat Carise van Houten over lichaamsschaamte, Leonie ter Braak over hondenschaamte en Jim Bakkum over graasschaamte. Een fijne podcast die lekker wegluistert. 

Darmstad FM luister op Spotify, Juke en Podimo.

5.Over geld praat je niet

Aaf Brandt Corstius (daar is ze weer) en schrijver Vincent Kouters praten juist wél over geld. Onderwerpen als beleggen voor de gewone mens, de FIRE-beweging en fuck you money komen voorbij. Vincent dook een paar jaar geleden in de wereld van sparen, beleggen en aandelen. Inmiddels noemt hij zichzelf amateur-expert op het gebied van geld en deelt hij hoe hij zijn doel om tonnair te worden wil bereiken. Ondertussen doet ‘geldamateur’ Aaf verslag van haar eerste stapjes in beleggen. Een laagdrempelige, leuke podcast waar je ook nog iets van op kunt steken. 

Nieuwe afleveringen van Over geld praat je niet verschijnen elke twee weken op Spotify, Juke en Podimo.

Share