Aftellen

countdownSoms zijn er van die periodes dat je alleen maar aan het aftellen bent. Voor mij is nu zo’n periode.

Over ruim 2 dagen is het kerst. Nog 2 dagen drukte in alle winkels en supermarkten en ik moet alles nog in huis halen. Gelukkig heeft mijn ware vakantie en kan hij bij de tweeling blijven terwijl ik me samen met Lewis door de mensenmassa in de overvolle Lidl en Albert Heijn kan wurmen. Dat staat voor morgen in de agenda. We hebben geen haast en Lewis vindt het geweldig, wat het voor mij ook een stuk aangenamer zal maken. 1 kerstdag ben ik vrij en 1 kerstdag werk ik, we vieren er dus ook maar 1, mooi makkelijk. Lekker met ons gezinnetje, heerlijk, geen verplichtingen. Waarschijnlijk lopen we de hele dag in onze bankhang-outfits, ik hou er van!

Over 11 dagen is het 2015. Ik heb he-le-maal niets met nieuwjaarsdag. Ik ben nou eenmaal niet zo van de verplichtingen. Gelukkig zien we iedereen een paar dagen later sowieso, geeft ons toch een soort van vrijstelling voor 1 januari.
Ik ben benieuwd wat het nieuwe jaar voor ons in petto heeft. Goeie voornemens heb ik (nog) niet echt, maar wat niet is zou zeker nog kunnen komen. Gedurende het jaar bedenk ik me vaak genoeg dat ik iets anders aan zou kunnen pakken of iets moet verbeteren. Dingen waar ik tegen het einde van het jaar niet meer op kan komen omdat mijn hoofd dan al overloopt met andere zaken (de een leuker dan de ander) die geregeld moeten worden. Wie weet vind ik toch nog ergens een gaatje om hier eens over na te denken.

Over 14 dagen vieren wij de tweede verjaardag van Robin en Lola (gelijk een mooi moment om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen). Ik heb werkelijk nog helemaal niet nagedacht over taart, versiering, hapjes… Gelukkig al wel cadeautjes besteld, hopelijk blijven ze niet in de drukke decemberpost hangen ergens tussen de verkopende partij en ons huis. Vorig jaar was dit namelijk wel het geval en kregen ze hun loopfietsje pas een week na hun verjaardag.
Bij mijn zoontje maak ik elk jaar een mooie fotokaart als uitnodiging. Heel leuk, al zeg ik het zelf, als je ze nu naast elkaar houdt zie je hoe hij veranderd is een paar jaar. Het leek me leuk dit ook bij de meisjes te doen en vorig jaar is dan ook hun eerste uitnodiging verstuurd. Dit jaar had ik minder succes. Wat ik ook deed: ze wilden niet samen (en samen met een opblaas 2) op de foto! De frustratie liep hoog op en uiteindelijk heb ik maar besloten de familie en vrienden per app uit te nodigen…

Over 15 dagen zijn de dames echt jarig. Wat een mijlpaal! 2 jaar geleden had ik dit niet eens durven dromen. Het zal wel weer zo’n emo-dag worden vrees ik, maar wel een hele mooie!

Over 22 dagen gaan Robin en Lola voor het eerst samen naar de peuterspeelzaal. Een grote stap voor kleine meisjes….en voor mama.
Wat gaat ons leven dan veranderen. 2 ochtenden en 2 middagen in de week zijn ze dan van huis, 1 middag houdt hun grote broer hen gezelschap. Het zal zo goed zijn voor onze eenkennige tweeling en voor mij net zo. Voor het eerst sinds lange tijd weer af en toe een momentje voor mezelf. Voor het eerst sinds lange tijd af en toe weer wat rust in huis. Fijn is ook dat Lewis dan nog een half jaartje voor hij naar de kleuterschool gaat nog lekker wat qualitytime heeft met mama, heeft hij wel verdiend! Wat kijk ik hier naar uit, maar wat zal ik ook er ook aan moeten wennen m’n meisjes niet constant om me heen te hebben. Dubbel.

Eerst maar eens even kerst vieren en 2014 afsluiten. 1 ding te tegelijk, dan komt alles goed.

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.