Als ik een man was…

man vs vrouwNa ‘wereldlichtjesdag‘ (de vroeggeboorte van mijn dochters in een notendop) even iets veel luchtigers.

Van de week zat ik de hele dag met ‘If I were a Boy’ van Beyonce in mijn hoofd en ook ’s avonds op mijn werk zette dit door. Toen ik de titel zingend (want meer tekst van het nummer ken ik niet) de keuken inliep, vroeg mijn collega: “ja, wat dan?” Wat zou ik doen als ik een man was?

Het enige waar mijn gedachten naar toe gingen waren seks en staand plassen. De vraag ging verder de ronde en ook mijn andere vrouwelijke collega’s kwamen niet verder dan staand- en/of wildplassen en dingen die met seks te maken hadden. Een van de dames wilde wel graag een keer met haar (of in dat geval ‘zijn’) piemel in de rondte zwaaien alsof het een lasso was, maar ook dit komt toch aardig in de buurt van de kopjes seks en plassen.
Ik beloofde dat ik erover na zou denken. Er moet toch meer zijn wat vrouwen willen doen als ze, al is het maar voor even, een man zouden zijn?

Daar komt ie dan:

Ik zou in de zomer in mijn blote bast door de tuin lopen! Zou ik nu ook kunnen doen, maar aangezien ik gewoon in een rijtjeshuis woon voel ik me daar toch niet zo prettig bij.

Ik zou proberen of het mij als man ook zou lukken om ’s ochtends binnen 10 minuten te plassen, aan te kleden, m’n haren te doen, te scheren, een kop koffie achter over te slaan en in de auto te stappen. Ik ben geen vrouw die uren voor de spiegel staat of veel make-up op doet, toch verbaas ik me er altijd over hoe mijn ware het elke ochtend weer flikt. Ik vind het knap!

Eindelijk zal dan mijn gevoel voor ruimte en inzicht beter zijn. Dus wat doe je dan? Juist. Fileparkeren! Lijkt me fantastisch om de straat in te komen scheuren, de auto in de achteruit te zetten en ‘m dan in 1 keer tussen 2 andere auto’s te knallen! Zonder letterlijk te knallen natuurlijk, wat in mijn geval nu wel zou gebeuren.

Ik wil graag de wekelijkse boodschappen doen als ik een man zou zijn. ? Ja, je leest het goed. Ik vraag me af waarom mannen (of is dat alleen bij ons zo?) er minimaal 3 keer zo lang over doen om de wekelijkse boodschappen te doen en altijd even de mrs moeten bellen om iets te checken. Benieuwd of ik dat dan ook zou hebben en als ik het wel zou hebben zou ik tenminste snappen waarom het dan zo is.

Ik zou het bos in gaan om te joggen. Dat doe ik nu ook geregeld, maar ik volg altijd keurig het pad omdat ik bang ben dat ik verdwaal. Als man zijnde is (over het algemeen) de oriëntatie een stuk beter dus zou ik fijn de kleine bospaadjes eens nemen. Lekker wild, haha!

Misschien moet ik wel eerst even kijken of dat laatste echt zo is. Zo zijn mannen vaak geneigd de navigatie te negeren omdat ze zelf een kortere route weten, iedereen weet hoe dit in de meeste gevallen afloopt…

Ik laat mijn baard staan! Gewoon om er een keer mijn wijsvinger en duim langsop te gaan, staat intelligent….schijnt.

Ook leuk om te doen: bij een autodealer even met je voetje tegen een bandje aanschoppen! Heb ik al eens gedaan, maar er wordt toch wat gek gekeken als een vrouw dat doet.

Al met al zijn er dus genoeg dingen, buiten seks, slingeren en plassen om, om te te doen wanneer een vrouw even van geslacht verandert. Ik zou aan een dag in ieder geval niet genoeg hebben!

 

Wat zouden mannen doen, als ze een dagje vrouw mochten zijn?

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.