Binnenblijven en sporten

Mijn kinderen zijn ontzettend sportief. Alledrie sporten ze twee tot drie keer per week. Niet omdat dat van ons moet (één keer per week hadden we ook prima gevonden) maar omdat ze dat zelf willen. Naast dansen, karate en wedstrijdzwemmen, gymmen ze natuurlijk ook eens per week, fietsen ze geregeld naar school en raken ze door buiten te spelen ook veel energie kwijt. Maar hoe zorgen we er in periodes van thuisblijven voor dat kinderen in beweging blijven? Ik zet een aantal tips voor je op een rijtje.

Zappsport@home

Deze variant van Zappsport is te zien op NPO Zapp en YouTube. Naast televisie-uitzendingen met onder anderen oud-voetballer Nathan Rutjes en judoka Roy Meyer verschijnt er ook content op de socialemediakanalen van het programma.  Verschillende topsporters dagen de jonge kijkers uit met sportieve challenges. De kinderen kunnen vervolgens beelden van hun eigen prestaties uploaden. 

De sportschool

De kosten voor de sportscholen gaan gewoon door. Balen, maar meer dan logisch. Maar daarom is het wel extra fijn als de dansschool komt met online danslessen, de turnvereniging met oefeningen en de zwemvereniging met tips om toch lekker te blijven bewegen. Daar komt bij dat de kinderen het heel erg leuk vinden iets van hun meesters en juffen te horen of zien. Worden ze blij van. En daar worden wij dan weer blij van. Win win win.  

Kinderen voor kinderen

Elke dag brengt Kinderen voor kinderen een video uit om kinderen te helpen thuis te bewegen. ‘Kinderen voor kinderen blijft thuis’ wordt gepresenteerd door Ridder van Kooten. Hij neemt de kijkers vanuit zijn woonkamer mee naar de woonkamers van de jonge artiesten. Daar worden de energieke filmpjes opgenomen. Kinderen voor Kinderen blijft thuis is te zien op de site van Kinderen voor kinderen en op hun YouTubekanaal.

Jong Nederland in beweging

Bekende Nederlanders en TikTokkers dagen kinderen én hun ouders uit om in beweging te blijven onder de hashtag: #StayFitChallenge. Fitchannel.com maakt elke week een nieuwe challenge bekend op het TikTok-kanaal van The Creator Mansion. Daarnaast is er elke dinsdag en donderdag een live training van zestig minuten met bekende sporters als Mark Tuitert, samen met de deelnemende TikTokkers en influencers.

De tuin

Niet iedereen heeft de luxe van een tuin. Maar voor wie dat wel heeft: maak er gebruik van! Voetballen, touwtje springen, hoelahoepen (met een hoepel met een diameter van anderhalve meter zit je nu sowieso goed 😉) salto’s op de trampoline, tikkertje, radslagen maken. Het maakt niet uit, maar beweeg! Let er in de tuin wel op dat kids die geen broertjes of zusjes van elkaar zijn de nodige afstand van elkaar houden. Niet altijd makkelijk, maar oh zo verstandig. Hoe beter wij hierop letten, hoe sneller we onze kids weer mogen chauffeuren naar sportscholen, zwembaden en voetbalvelden. 

Hoe zorg jij ervoor dat jouw kinderen in beweging blijven?

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.