Corona gaf ons een tweeling

Volgende week mogen alle fitte kinderen weer vijf dagen per week naar school. Hiermee sluiten we voor een deel deze bizarre periode af. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn kinderen. Toch heeft de afgelopen periode ons iets moois gegeven: we hielden er een tweeling aan over. 

Prematuur geboren

Even terug naar het begin. Robin en Lola. Geboren op 5 januari 2013. Geen idee of het iets met hun band te maken heeft, maar ze waren veel te licht (650 en 980 gram) en veel te vroeg (na een zwangerschap van 28 weken) geboren. In de eerst vier maanden van hun leventjes werden ze vaak gescheiden. Zo logeerde Robin een paar nachten in ander ziekenhuis vanwege een operatie, waren ze ruim een maand oud toen ze elkaar mochten ontmoeten (even met elkaar in de couveuse) en mocht Lola twee weken eerder naar huis dan Robin. Op 15 april maakte zij ons gezin compleet. 

Twinlove 

In tijdschriften, boeken en op social media komen termen als twin love, twin thing en tweelingband geregeld voorbij. Ik herkende dat nooit bij Robin en Lola. Zij hadden die band met hun broer. Lewis was hun alles. Als er iemand niet meespeelde was dat bijna altijd één van de tweeling. Als de meiden iemand mochten kiezen naast wie ze wilden zitten, dan was dat Lewis. Knuffelen deden ze amper met elkaar, met Lewis des te meer. Wat ze wel met elkaar deden was kibbelen. Heel veel kibbelen. Die speciale band tussen een tweeling, dat elkaar aanvoelen, was bij ons in geen velden of wegen te bekennen.

We kwamen nergens

Omdat Robin en ik in de risicogroep vallen gingen de kids en ik tijdens de intelligente lockdown bijna nergens heen. Stay Home en Stay Safe, het was voor ons heel belangrijk. Op vroege klompenpaden en fietstochtjes na, quality time waar we echt enorm van genoten, kwamen we twee maanden nergens. Omdat mijn ware wel gewoon vijf dagen per week naar zijn werk moest gaf ik les terwijl ik werkte. Blijkt een aardige uitdaging. We leefden met z’n vieren in een heel klein wereldje. Soms knus, soms hectisch, soms hartverwarmend, soms onuitstaanbaar. 

Lewis tijdens de intelligente lockdown

Lewis zat niet lekker in zijn vel. Hij is een gevoelig mannetje met heel veel energie en die slecht tegen veranderingen kan. Het liefst wil hij van minuut tot minuut weten hoe de dag eruit ziet. Als het anders loopt dan gepland is Lewis een ehm….niet zo gezellig jochie. Nu miste hij zijn vriendjes, de juf, sport, het “gewone”. Daar komt nog bij dat ik andere kwaliteiten heb dan lesgeven. Dat Lewis slecht leest en daar ~tot zijn dagelijkse grote frustratie~ extra aandacht aan besteed moet worden, hielp daar natuurlijk ook niet bij. Dat hij volgende week weer gewoon naar school kan zal hem enorm goed doen.

De tweeling tijdens de intelligente lockdown

De meiden keken tijdens deze bizarre periode bij elkaar af tijdens het maken van huiswerk. Ze hielpen elkaar als ik het niet snapte of even geen tijd had. Ze namen het voor elkaar op als ze op hun kop kregen. Ze sliepen elke nacht bij elkaar in bed. En om onder huiswerk uit te komen konden ze ineens uren zoet met z’n tweetjes op hun kamer spelen. De tweeling miste he-le-maal niks. School, sport, vriendinnetjes; het kon ze allemaal gestolen worden. Want zij…hadden elkaar! 

Een echte tweeling

Volgende week gaan de kinderen weer vijf dagen per week naar school en daarmee loopt deze bizarre periode voor ons voor een deel ten einde. Nog steeds is Robin een dansend “meisje meisje”. Ze draagt graag jurkjes, is druk met haar haartjes, houdt van roze en kan Frozen en Rapunzel niet vaak genoeg kijken. Lola draagt nog steeds het liefst gescheurde spijkerbroeken met stoere shirts. Haar lievelingskleur is rood, ze roept al heel lang dat ze later brandweer wordt en dat ze haar haar aan één kant graag opgeschoren wil hebben. Ze wordt “verliefd” op getatoeëerde mannen en als ze haar vader helpt met klussen doet ze dat beter dan ik. Gekscherend vragen we Robin en Lola wel eens: ‘Weten jullie zeker dat jullie een echte tweeling zijn?’ Na deze bizarre periode weten we het allemaal zeker: ze zijn een échte tweeling. Nog steeds totaal verschillend in heel veel opzichten. Maar wat heeft deze periode het duo dicht bij elkaar gebracht. Nog altijd zijn ze het geregeld niet met elkaar eens en nog altijd hebben ze, gelukkig, een speciale band met hun grote broer. Maar de band tussen Robin en Lola, dat is nu een échte tweelingband. 

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.