11 mei: Eet Wat Je Wil Dag

Vandaag is het het 11 mei en dat betekent: eten! Want 11 mei is het internationale Eet Wat Je Wil Dag. Zet al je principes opzij, trek de koelkast open, haal je nooit gebruikte pannen onder het stof vandaan of laat een culinair hoogstandje bezorgen. Vandaag mag alles.

Waar komt Eet Wat Je Wil Dag vandaag?

Eet Wat Je Wil Dag is in het leven geroepen door Thomas en Ruth Roy -een Amerikaans acteursechtpaar- om mensen te helpen los te komen van de vele gezondheids- en dieettrends van deze tijd. Geniet van al het moois en lekkers dat de culinaire wereld ons te bieden heeft, al is het maar voor één dag.

Hoe vier je Eet Wat Je Wil Dag?

Iedereen is -natuurlijk en gelukkig- anders. Zo is niet iedereen de gelukkige eigenaar van een lichaam met een vlotte stofwisseling, of van een allergievrij lichaam. Eet Wat Je Wilt betekent natuurlijk niet dat je een overheerlijk hazelnootgebakje moet eten als je een notenallergie hebt. Want ik kan me zo voorstellen dat een allergische reactie iets is wat je juist níet wilt. Wat wil je dan wel? Dat is he-le-maal aan jou. De truc is uit te pakken binnen jouw grenzen. Geen inspiratie? Cyn to the rescue 😉 

Neem voor één keer wel een ijsje!

Ik ben de niet zo trotse bezitter van een koemelk intolerantie. Balen, maar zeker geen drama. Gelukkig hoef ik door de koemelkvrije producten Alpro weinig te missen. En wist je dat LittleLove heerlijke veganistische chocoladerepen heeft? Maar toch wil ik af en toe best zondigen (kan, als ik niet teveel binnenkrijg krijg ik “slechts” last van mijn darmen 😬), daar lijkt 11 mei mij een uitstekende dag voor. Nu nog even kiezen tussen een oud vertrouwd softijsje, een Magnum Almond of een bakje ijs van Ben & Jerry’s 😉 

Haal wat lekkers bij de lokale ondernemer 

Mijn favoriet: support your locals. De delicatessenwinkel om de hoek, de boer met lokale producten of dat ene restaurantje met die verleidelijke menukaart. Breng er eens een bezoekje en laat je verrassen. Lokale ondernemers verkopen niet alleen lekkere producten, ze hebben er vaak ook een mooi verhaal, een speciaalbiertje of een passend wijntje bij. 

Laat een maaltijd bezorgen 

Zet je elke dag je beste beentje voor achter het fornuis? Dan is 11 mei de perfecte dag om dat eens niet te doen. Er zijn nog nooit zoveel mogelijkheden geweest om een maaltijd te laten bezorgen als nu. Natuurlijk kan dit via de bekende bezorgplatforms als Thuisbezorgd, Deliveroo en Uber Eats, maar je kunt natuurlijk ook kijken welke lokale ondernemers zelf bezorgen.

Een guilty pleasure uit je kookboek

Je hebt het al tig keer voorbij zien komen: dat ene onverantwoorde, maar oh zo lekkere gerecht in je favoriete kookboek. Sla vandaag het kookboek open op de bladzijde van jouw guilty pleasure. Vandaag een guilty pleasure, morgen weer met Sonja verder werken aan een bikiniproof lichaam. Geniet. Het mag.

Hoe je Eet Wat Je Wil Dag ook viert: geniet ervan!

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.