Filmtip: De Familie Slim

We hebben er weer één hoor, een pareltje van een familiefilm! En natuurlijk deel ik deze kijktip graag met jullie. Vandaag op ons ‘witte doek’: De Familie Slim. 

Filmtip De familie Slim

Het Verhaal

De familie Slim is een uitvindersfamilie: vader, moeder, dochter Vera en zoon Max. Jarenlang wint de familie de eerste prijs tijdens Eventicon, het belangrijkste uitvindersevenement van de Benelux. Max wordt jaar elk jaar gediskwalificeerd omdat zijn uitvindingen maar niet lijken te lukken. Omdat het evenement dit 25 jaar bestaat, wordt de familie Slim uitgenodigd voor de jubileumeditie van Eventicon. Max besluit dit keer niet mee te gaan. Winnen doet hij toch niet en zo kan hij werken aan zijn eigen uitvindingen. Wat niemand weet is dat de uitnodiging een val is. Buurman Elon Teslison, de vader van het vriendinnetje van Max, wil ook meedoen aan het (echte) evenement en is niet van plan hier zelf iets voor uit te vinden. Terwijl het gezin in de val zit, is Elon van plan de ideeën van de familie Slim te stelen. Niet wetende dat Max gewoon thuis is. Max kan zijn familie alleen redden door dit keer een uitvinding te maken die wél werkt. 

De cast

Matheu Hinzen, Sarah Dol, Precious Bostelaar vertolken de rollen van Max, Vera en Aiza. Het echtpaar slim, Fritz en Julia, wordt gespeeld door Harry Piekema (je weet wel, dé man van de Albert Heijn commercials) en Tatum Dagelet. Najib Amhali kruipt in de huid van Elon Teslison. Kleinere, maar zeker niet minder leuke rollen zijn weggelegd voor Horace Cohen (Baantjer het begin, De Boskmapi’s), YouTuber OnneDi, Jennifer de Jong (‘die van Tatum’), kickbokser Peter Aerts en Richard Groenendijk. De laatste zul je niet terugzien in de film. Hij is de stem van Joost, de auto van de familie Slim. 

Weetjes over De familie Slim

Deze spannende film vol humor komt uit 2017, duurt bijna tachtig minuten en is geregisseerd door Roy Poortmans (First Kiss, Sinterklaas & Diego: het geheim van de ring). Veel uitvindingen van de familie Slim komen uit oudere series en films. Een feest der herkenning voor de oudere kijkers. Zo komen er uitvindingen uit bijvoorbeeld Ghostbusters, The Nightrider en Back to the future voorbij. Dit triggert mij om de film nog eens te kijken om te zien of ik nog meer bekende uitvindingen kan ontdekken. En ik denk niet dat de kinderen dat een straf vinden. 

🎦 Nog meer beeldbuistips vind je hier

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *