Friedberg am See

Die met dat dakje omhoog.
Dat is onze Olaf ♥

Onze eerste camperplek is Friedberg am See*. 4,5 uur na onze traditionele stop bij de McDonalds komen we aan op de camperplek vlakbij München. Het is 22.30 uur als ik Olaf achteruit inparkeer tussen twee enorme campers. Ons camperbusje lijkt ineens een dinky toy.

Wildplassers

Het miezert als we ons camper uitstappen. In de verte horen we onweer. Af en toe worden alle campers verlicht door de bliksem. Op onze slippers lopen Lewis, Robin en ik door het natte blubberige gras een stukje langs het meer richting het toiletgebouwtje…dicht! Dat wordt wildplassen. In het donker. In de regen. Met een (net niet meer) kleuter en een bange poeperd. Robin vindt alles ‘echt cool’ en zit voor ik het weet gehurkt met haar rug tegen de eerste de beste boom om te plassen. Lewis draait zoekend een paar rondjes om zijn eigen asje en kijkt me paniekerig aan: ‘moet dit echt?’

Met Robin voor me uit rennend en Lewis aan m’n benen geklampt lopen we na het plassen terug naar Olaf. Het tandenpoetsen “vergeten” we maar even. Nadat we ook Lola een officiële wildplasser mogen noemen kruipt het trio onder de wol. Wij volgen niet veel later. 

Dag twee

De volgende ochtend. Als ik mijn ogen open kijken 2 paar twinkelende Bambi-ogen me aan. Ondersteboven en beide meisjes hebben een glimlach van oor tot oor. Altijd een genot om zo te ontwaken. Lewis ligt nog wat te snurken. 

Ik open een gordijntje. Geen zon. Maar ook geen regen. Van dat typische ‘niks-weer’. De grote campers naast ons zijn weg. Op het meer worden al volop watersporten beoefend. Met als grootste voordeel dat het toiletgebouwtje nu open is. Gelukkig! We kunnen kunnen plassen, kakken en onszelf opfrissen. 

We ontbijten lekker knus in het campertje om daarna onze weg te vervolgen. In de auto bedenken we dat we nog helemaal geen plan hebben. En we besluiten richting Ljubljana te gaan. Daar zien we wel weer. 

Speeltuin
Terras (bij mooi weer vast heerlijk!)

*Friedberg Am See is een ideale tussenstop voor een rit naar Slovenië of Kroatië. Het is een gratis schaduwrijke camperstop met 12 plekjes. Als je geluk hebt kun je gebruik maken van (redelijk nette) toiletten en wasbakken. Bij mooi weer kun je een duik nemen in het meer, waterskiën of bootje varen. Verder is er een buitendouche, speeltuin en een strandtentje. Niet veel verderop is  een restaurant en een McDonalds.

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.