Goede voornemens

word cloud for year 2015Gedurende het jaar sluipen er altijd wel “dingetjes” in die beter kunnen. Tijd om weer even de balans op te maken en te kijken wat er in 2015 anders zou moeten.

Ten eerste wil ik wat beter gaan luisteren naar mijn tandarts. Vaak heb ik geen idee waar de beste man het over heeft en snap ik niet hoe ik toch steeds weer aan al die gaatjes kom. Wat ik wel snap is dat ik niet alleen 2 keer per dag mijn tanden moet poetsen, maar ook moet flossen en spoelen. Dat doe ik altijd keurig als ik mijn halfjaarlijkse controle heb gehad. Eerst flos ik netjes na elke maaltijd en spoel ik 2 keer per dag. Het flossen hou ik nooit lang vol, mijn tanden staan zo dicht op elkaar dat geregeld het touwtje tussen 2 tanden vast zit, verschrikkelijk. Na een een poosje ga ik van 2 naar 1 keer per dag spoelen en voor ik het weet poets ik alleen nog maar 2 keer per dag mijn tanden. Een week voordat ik weer op bezoek ga bij de tandarts bedenk ik me standaard wat hij een half jaar eerder heeft gezegd en begin ik weer ijverig mijn tanden te verwennen. Altijd weer val ik door de mand… Mijn eerste goede voornemen is dus dat ik het hele jaar door flos, spoel en poets!

Met mijn make-up werkt het ook ongeveer zo, moet in het nieuwe jaar ook echt anders. Ik heb nooit veel make-up op: beetje eyeliner, mascara, soms wat foundation. Maar ook dat moet er ’s avonds afgehaald worden! Hoe vaak ik niet denk: ‘ach, dat komt morgen wel…’ En de volgende ochtend sta ik dan weer als een malle te poetsen, verlies ik way to much wimpers en baal ik weer van mezelf dat ik de avond ervoor de moeite niet heb genomen het even te reinigen.

De oorzaak is meestal dat ik te laat naar bed ga. Brengt me gelijk bij mijn derde goede voornemen: ik moet echt eerder naar bed! Nu zie ik meestal voor 24:00 uur mijn bed niet. Dat kan ook prima want Lewis wordt normaal gesproken als eerste van de kids wakker na 07:00 uur, dan kruipt hij bij mij in bed en kijken we Zappelin tot de tweeling wakker wordt: meestal niet eerder dan een uurtje of 8. Alles kan nog op ons gemakje en dat doen we dus ook.

In januari moet dat anders. Dan moeten de meisjes om 08:30 uur bij de peuterspeelzaal zijn, dan moeten we toch echt wat sneller in de startblokken…Ook voor de meisjes geldt dat ze dan wat eerder onder wol zullen moeten. Van 19:00 uur zal hun bedtijd vervroegen naar 18:30 uur en dan maar hopen dat ze dan genoeg slaap krijgen. Ze hebben nu eenmaal veel slaap nodig, zit in de genen vrees ik.

Ik moet moet moet het joggen weer oppakken! Ik mis het echt, maar de draad weer oppakken is toch altijd een dingetje omdat je weet dat je niet weer ineens 7,5 km hardloopt. Nu val ik zo’n beetje van het ene excuus in het andere. Na de zevenheuvelennacht werd ik ziek (niets ernstigs, gewoon een griepje), hoestte ik veel, kneusde ik mijn ribben en nu is het vooral veel te koud. In 2015 geen excuses meer, gewoon gaan! In januari schrijf ik me gelijk in voor een hardloopevenement, mooie stok achter de deur.

Net als (bijna) ieder ander heb ook ik een heel rijtje met clichés:

  • meer fruit eten
  • de was beter bijhouden (proberen uit de kast te leven in plaats van uit wasmanden)
  • vaker stofzuiger
  • minder geld uitgeven
  • veeeeel vaker mijn telefoon wegleggen
  • fotoalbums van en voor de kinderen maken (na 2012 geen album meer gemaakt…)
  • keurig elke dag vitamines nemen, zeker in de winter!
  • liever zijn voor onze hond (Joey is een zemel sinds zijn 12e jaar, maar verdient absoluut een mooie oude dag!)
  • over een jaar dit even teruglezen en hopelijk overal een vinkje zetten!

 

Goede voornemens voor 2015: check!

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.