Kibbeltwins

Kibbeltwins Cyninhetleven
Geen zorgen.
Dit is een knap staaltje acteerwerk van het trio 😉

Er was een moment (of zes) dat ik heb getwijfeld of ik wel met het hele gezin op vakantie wilde. Ons trio had  anderhalve week vakantie voordat we ons aan onze zomerse road trip zouden wagen. En de dames stonden op met ruzie en gingen naar bed met ruzie. Tussen het gekibbel door vonden ze echt nog wel een gaatje om rommel te maken, niet te luisteren en te stampvoeten. Tot grote frustratie van hun broer en ouders. 

Wat te doen?

Ik bedacht me dat ik 3 opties had:

1. Voor bijna drie weken oppas zoeken voor de tweeling;

2. Zelf thuis blijven en mijn ware met de kids op vakantie laten gaan;

3. Ik op vakantie met zoonlief, en mijn ware thuislaten bij de kibbelkonten.

Ik probeerde te sussen, te belonen, te bemiddelen, ook te stampvoeten, afspraken te maken, regels keer op keer te herhalen; het duo leek nergens gevoelig voor. Dit waren zij de periode ervoor ook al niet, maar een moeder hoopt toch altijd dat dat komt omdat ze aan vakantie toe zijn. Een dag of zes voordat we op vakantie gingen hebben we met ze afgesproken: ‘Als jullie niet lief zijn de komende dagen gaat de vakantie níet door!’ We leken indruk te maken…tot de volgende dag dan in ieder geval. Al vroeg werd ik gewekt door Lewis: ‘Lola en Robin hebben weer ruzie.’ Ik herinnerde ze aan de afspraak. Ze zeiden sorry tegen elkaar en tegen mij. Sprongen niet veel later een kwartiertje op de trampoline….en kregen ruzie omdat de een bij de ander op de teen sprong. Een ongelukje. Gevolgd door een schreeuw. Een duw. Een tik‍. En uiteraard een keiharde ‘mamaaaaa!’ Ik stond achter het raam en zag alles gebeuren. Benieuwd wat ze me nou weer wijs zouden maken… Ik hoorde hen aan, suste, liet ze vrede sluiten, elkaar een knuffel geven. En heb dit nog zeker twaalf keer per dag moeten herhalen. 

D-day

De ochtend voor we op vakantie zouden gaan zaten ze elkaar (om een tandenborstel, tandpasta en een krukje) weer flink in de haren. En ik met mijn handen in het mijne. Ik heb hun koffertjes uit ons campertje gehaald en geroepen: ‘Zo. Wie willen jullie dat er bij jullie blijft? Papa of mama? De ander gaat namelijk alleen met Lewis op vakantie!’ Gillen, huilen,excuses. De hele dramashow kwam voorbij. En met succes. Weer praatte ik met ze. Weer maakten we het goed. En die dag vertrokken we met ons camperbusje richting de zon. Yeah! 

Onderweg

‘Niet tegen me aan zitten! Aan de kant!’ ‘Nou hou op jij. Ga zelf maar aan de kant!’ We waren toch zeker een half uur onderweg. We wisselden (arme) Lewis om met Robin en reden verder. ‘Dat is mijn stift!’ ‘Maaaam! De geel was toch van mij?!’ Geef mijn stift terug!’ We wisselden mijn ware met Lewis. Ik rijden, zoonlief even zonder gekibbel voorin en mijn ware bij de tweeling. DJ Lewis regelde de muziek. Zingend en swingend reed ik 4,5 uur aan een stuk door. Met als enige lichte frustratie hier en daar wat ‘stau’. Heerlijk! 

We stoppen in München op een camperplek. Iedereen was moe, dus na het (wild)plassen “vergaten” de kids tanden te poetsen en kropen ze in het dakje in hun slaapzak. Nog heel even hoorde ik een ‘raak me niet aan’. Maar ze waren te moe voor verdere discussie. Als blokjes vielen ze in slaap. 

‘s Morgens in de vroegte 

Als ik de volgende ochtend mijn ogen open hangt er een tweeling boven m’n hoofd. Hun haren golvend langs hun gebruinde mooie koppies. Beide glimlachend van oor tot oor en flapperend met hun lange wimpers: ‘Goeiemorgen mama, heb je lekker geslapen?’ Man, wat hou ik toch veel van die kleine mafkeesjes! En in alle eerlijkheid: er was natuurlijk was er geen haar op mijn hoofd die er écht aan dacht ook maar iemand thuis achter te laten.

De kibbeltwins tijdens een lief momentje ♥
Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.