Kijktip: Circus Noël

Deze week in mijn schijnwerpers: de piste van een circus zonder tent. Huh? Yep, je leest het goed. Een spannende film waar mijn kinderen misschien nét iets te jong voor waren. Toch zaten ze tot het eind aan de buis gekluisterd. Nieuwsgierig? Lees verder voor meer info over deze familiefilm. 

Het verhaal

Omdat haar ouders steeds ruzie maken met elkaar en haar daardoor niet meer zien staan, loopt de jonge vlogger Karo weg van huis. Stiekem reist ze mee met haar vrienden van het circus. Circus Noël mag meedoen met een circusfestival, waarbij ze een belangrijke prijs kunnen in de wacht kunnen slepen. Onderweg naar het festival gebeuren misterieuze dingen waardoor deelname aan het festival én de vriendschap tussen Karo, Tonie en Victor op het spel komt te staan. Ondertussen is het voor de ouders van Karo ook erg spannend, want lukt het hen hun dochter te vinden?

De cast

De hoofdrol is weggelegd voor Luna Wijnands. Tommy van Lent en Samuel Beau Reurekas spelen haar beste vrienden. Rick Paul Mulligen en Tygo Gernandt kruipen wederom in de huid van heerlijke vreemde types! Die eerste om heel hard om te lachen. De tweede als mysterieuze man met twee gezichten. Overige bijrollen worden gespeeld door acteurs als Rein Hofman, Rosa Reuten, Karlo Severdija en Steye van Dam. 

Weetjes

Circus Noël duurt negentig minuten. De regisseur van de film is Dennis Bots (Oorlogsgeheimen, Achtste-groepers huilen niet). Circus Noël draaide in 2019 in de bioscoop en is een spin-off van de succesvolle, gelijknamige Zapp-serie. Hebben jij of je kids de serie niet gezien? Geen probleem. Het is niet nodig eerst de serie te kijken. 

Conclusie

Wat mij betreft zeker de moeite om te kijken. Als mijn trio van te voren had geweten dat de film aardig spannend is, hadden ze waarschijnlijk een andere gekozen. Tóch vonden ook zij het een toffe film. Soms lagen ze dubbel van het lachen om de clown, soms keken ze vol verbazing naar de circusacts. En soms was het zo eng dat hun koppies even onder de dekentjes verdwenen. Maar uiteindelijk konden we gelukkig met een gerust hart de tv uitzetten. 

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *