Koper

We vinden een camperplek in Koper bij het busstation. Ideaal! Zo kunnen we Olaf laten staan en ons met de bus naar andere kustplaatsen verplaatsen. De supermarkt en (stel dat we slecht weer krijgen) de grotere ketens (H&M, Zara, C&A….) liggen op een steenworp afstand. De haven en het centrum is een klein half uurtje lopen. De camperplek, PZA Koper, is nou niet bepaald mooi te noemen. Het ligt aan de snelweg en er zijn geen schaduwplekken (daar wordt wel aan gewerkt, want er staan aardig wat jonge boompjes). Eigenlijk is het meer een grote parkeerplaats. Maar dan met sanitair en hier en daar wat picknickbankjes. We kunnen kiezen: we gaan dichtbij de speeltuin staan, maar hiermee ook dicht langs de snelweg. Of we gaan achterin staan, maar dan hebben we geen zicht op de speeltuin. We kiezen voor de speeltuin. We hebben alle vijf de mazzel dat we, als we moe zijn, altijd en overal kunnen slapen (soms ook lastig want dit kan ook bij de apotheek of het gemeentehuis zijn, als ik lang op mijn beurt moet wachten 🙄). Het is een goede plek als je echt niet wilt kamperen. Je zet er je camper neer, slaapt en ontbijt er en de rest van de dag vertoef je op fijnere plekjes. 

Kids @ night. Aan de kust van Koper.
Robin onder de indruk…. 💞

Izola 

De eerste avond wandelen we naar de haven van Koper. We komen door het stadje met een paar pareltjes van gebouwen, lopen langs het water, kijken bootjes en schepen, en we eindigen op een terras waar we uitkijken op een speeltuintje en de zee. 

De dag erna gaan we met de bus naar Izola waar we ons een prima een dagje vermaken. De haven, terrasjes, zwemmen in zee. Waterschoenen zijn echt een aanrader. Vanaf ons kleedje kunnen we precies zien wie die vergeten zijn. Die mensen lopen niet al te makkelijk de zee in. Ik besef me dat ook wij er niet op z’n charmantst uitzien als we over de stenen de zee in wandelen. Maar als het eenmaal diep genoeg is om te dobberen of zwemmen is het heerlijk. 

Bootjes. Kinderen blijven onder de indruk.
Ondergaande zon in een wijnglaasje….
Mij hoor je niet klagen 😉

Piran 

Ook Piran slaan we niet over. Het is een stuk toeristischer dan Izola. Dit is de reden waarom we ….. overslaan. We zijn er langs gereden met de bus, en daar is echt heel erg toeristisch. Mijn ware wilde al meteen niet en ik twijfelde nog even. Toen ik twee clowns op een bankje zitten met ballonnen was mijn twijfel meteen weg. Als ik Pipo’s wil zien kijk IT nog wel een keertje. 

Bij Piran spreekt de kust ons minder aan dan bij Izola, maar het stadje zelf des te meer. We beklimmen de kerktoren. Respect voor ons trio. Want waar mijn tong al op m’n slippers hangt, trekken zij met hun korte beentjes nog een sprintje naar de volgende trap. Het uitzicht is adembenemend! Omdat Piran in het puntje van een schiereiland ligt zie je vanaf de kerktoren aan 3 kanten zee. En wat is ze mooi vanaf deze hoogte.

Omdat het erg warm is en het kasteel (dat er vanaf een afstandje erg mooi uitziet) nog een aardig eindje lopen is, laten we de kinderen kiezen: kasteel of zee. Ze gaan voor het laatste maar we besluiten ietsje verder te lopen naar het Fiesa strand. Heel toeristisch maar we hoeven er niet op stenen of de straat te liggen. We vinden een strandtent met heerlijke strandstoeltjes. Links van ons de zee, rechts een speeltuin, tussen ons in lekkere koele drankjes. 

De smalle steegjes in Piran.
Uitzicht vanaf de kerk in Piran.
De tuinen van de kerk zijn heerlijk om even bij te komen na de klim.

Eerlijk is eerlijk: we hebben genoten van de kustplaatsjes. Maar gaan we er nog eens terug? Ik denk het niet. Ik ben blij dat we het gezien hebben. Had het niet willen missen. Maar misschien heeft Kroatië ons teveel verwend met haar prachtige kust en azuurblauwe zee. En lucky me: mijn ware en kids denken hier net zo over.  

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.