Lachen is gezond

lachenLachen is gezond. Dat weet iedereen…toch? Maar weten we eigenlijk ook waarom lachen zo gezond is? Lees het hier!

Of je nou klein of groot bent, oud of jong: een lach werkt voor iedereen hetzelfde.
Wanneer je lacht scheiden je hersenen endorfine uit, hiervan ga je je lekkerder voelen omdat het een pijnstillende werking heeft.
Door te lachen slaap je beter, daalt je stresslevel en ook je bezorgdheid. Lachen maakt dat je, al is het maar voor even, al je zorgen vergeet. Wanneer je even flink de slappe lach hebt, lijken grote problemen ineens ver op de achtergrond. Hierdoor werkt het depressieverminderend, heerlijk toch?

Wist je dat lachen het immuunsysteem van het lichaam stimuleert? Je wordt dus minder snel ziek als je veel lacht (dit verklaart vast waarom mijn zoontje van 3,5 jaar pas 2 keer de griep heeft gehad!).
Heb je geen tijd voor de sportschool? Lach! Door te lachen zet je alleen al in je gezicht 15 spieren in beweging! Ook de spieren in je buik en je middenrif spannen aan als je lacht. Je traint door te lachen dus automatisch je buikspieren. Lachen heeft mij dan ook aan mijn sixpack geholpen! (grapje natuurlijk)
Een hele fijne bijkomstigheid van lachen is ook dat je er daadwerkelijk mooier van wordt! Je traint onbewust je kaakspieren waardoor je meer straalt!
Zeker niet onbelangrijk is dat lachen de kans op een hartaanval verkleint, de bloedsomloop bevordert en ook je bloeddruk stelt een half uurtje lachen zeer op prijs.

Al met al zouden we kunnen concluderen (en wetenschappers uit Griekenland zijn het hiermee eens) dat lachen ervoor zou kunnen zorgen dat je langer leeft.
Is er iets gezonder voor een kind (en voor jezelf) dan lachen?
I don’t think so!!

 

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.