Nijntje Verstoppertje Spelen

NijntjeLewis heeft zijn zusjes een jaar geleden ‘Nijntje Verstoppertje Spelen’ (van Identity Games) voor hun eerste verjaardag gegeven. Leek ons leuk omdat ze daarmee met z’n drietjes konden spelen. Het kwam in een leuk blik waar ook kaartjes in zaten om de kinderen te helpen de verstopplekjes te vinden. De kaartjes hadden we bewust nog in het plastic gelaten omdat dreumesen er heel goed in zijn die in no-time tot confetti om te toveren. De meiden bleken echter ook nog vrij weinig met Nijntje te kunnen. Maar nu is het zover: Nijntje is weer uit de kast gehaald!

Joehoe, ik ben hier!‘ Nijntje staat tussen de dvd’s en roept vanuit de open kast naar mijn kinderen. Ze wil gevonden worden, maar het is nog wat lastig voor een 3,5 jarige en een tweeling van net 2 jaar. Ik zeg tegen Lewis dat als hij even heel stil is, hij Nijntje dan misschien kan horen. Hij bevriest, zijn ogen twinkelen van de spanning. ‘Kun je me vinden?‘ Gevolgd door zijn zusjes loopt Lewis op het geluid af en tuurt in de kast. ‘Hier ben ik!‘ Gevonden!

Ik neem de kinderen weer mee de keuken in zodat mijn ware Nijntje weer kan verstoppen. Met z’n drietjes staan ze te popelen voor de deur. ‘Kom maar!’ Ze vliegen de woonkamer in en rennen weer naar de dvd-kast. Lichtelijk teleurgesteld dat ze Nijntje niet meteen weer hebben gevonden, zoeken ze verder. Mijn ware en ik zitten op de bank en hebben schik voor 10! Lewis kijkt onder de tv-kast, gevolgd door Robin, die er ook even onder kijkt. Ook Lola volgt het gezelschap en kijkt onder hetzelfde kastje. Lewis bukt, kijkt onder de bank. Robin bukt, kijkt onder de bank. Lola bukt, kijkt onder de bank. ‘Joehoe, ik ben hier!‘ Lewis tilt een kussen op van de bank, ligt Nijntje hieronder? Robin en Lola blijven het voorbeeld van hun broer volgen en tillen ook 1 voor 1 het kussen op. Uiteindelijk vinden ze Nijntje achter papa’s rug en dan is papa aan de beurt. Lewis verstopt Nijntje (natuurlijk) in de dvd-kast, staat er nog voor en roept: ‘kom maar, papa!’ Mijn ware komt de kamer binnen en weet al direct waar Nijntje staat, maar speelt het spelletje leuk mee. ‘Ik ben verstopt!’ Robin heeft alles gadegeslagen, steekt haar handje uit naar de dvd-kast en kijkt haar vader blij aan: ‘hier papa!’
Ook ik moet eraan geloven en vind het konijn achter de rug van mijn zoon, verraden door mijn dochter. Alle combinaties komen aan de beurt om te zoeken: Lewis en mama, Lola en papa, Robin en Lewis, Papa en mama… Lewis is spelleider en vindt zijn rol geweldig! Na heel wat valpartijen wil Nijntje nog steeds graag gevonden worden, het konijn kan wel tegen een stootje en blijft roepen.

Na een tijdje houden wij het verstoppen en zoeken voor gezien maar zijn de kids nog lang niet klaar met Nijntje.
Wij blijven absoluut van de partij in de woonkamer, want wat een genot om naar de kijken! Zaterdagavond-televisie kan hier niet tegenop!

 

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.