Park van Sint

sint2We staan voor de ingang van Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De dierentuin is omgetoverd tot ‘Park van Sint’. Het is zaterdagochtend, nog redelijk vroeg en toch al aardig druk. De gezellige drum(pieten)band en perpernotenuitdelende pieten maken het wachten aangenaam en al vlot staan we binnen de hekken.

Als we binnenkomen zien we aan de rechterkant 2 pieten op strobalen met Amerigo erachter. Helaas, onze kids vinden het grote paard nog wat intimiderend en zijn niet gediend van een kiekje. Jammer, maar het idee is zeker leuk.
We bekijken het bij de ingang gekregen programmaboekje door en besluiten eerst Lewis te laten schminken. De rij bij het schminken is lang, maar de 4 dames schminken er flink op los dus de wachttijd valt mee. Binnen 3 kwartier zijn we een aap en 2 tijgers rijker.
We wandelen door naar de pepernotenfabriek, de heerlijke geur van pepernoten komt ons al gelijk tegemoet. Lewis krijgt een aluminium bordje met een nummertje erop en wat deeg. We nemen plaats aan een van de vele tafels die in de grote witte tent in rijen zijn opgesteld. Als we kleine bolletjes hebben gedraaid, brengt mijn ware het bordje naar de bakpieten. Een kwartier later wordt ons nummertje omgeroepen en zijn Lewis’ bolletjes veranderd in mislukte, maar hele lekkere pepernootjes!
Al wandelend door het park langs alle dieren zoeken we de grote chocoladeletters aan bomen om de puzzel in het programmaboekje op te lossen. Hiermee kunnen Lewis en zelfs de meiden hun pietendiploma krijgen als we weer naar huis gaan! Omdat onze kinderen nog niet kunnen lezen, zullen wij de puzzel voor ze op moeten lossen. We betrappen onszelf erop dat we best fanatiek aan het zoeken, puzzelen, overleggen (met andere fanatieke ouders) en zelfs spieken zijn. Onze kinderen kunnen toch zeker niet naar huis zonder diploma?!
Overal in het park lopen pieten rond en we hebben ook al glimp van de Sint opgevangen. Je zou flink je best moeten doen wil je kind geen aandacht krijgen van een Piet. Alle kinderen krijgen minimaal een handje, high five, aai over de bol en/of strooigoed. De tweeling snapt er niet zo veel van (Sint, Piet of een zoo-medewerker; een vreemde is een vreemde) maar Lewis vindt alles geweldig. Hij heeft misschien wel de mazzel dat hij naast een dubbele kinderwagen loopt waar een schattige eeneiige tijgertweeling inzit, zelfs de pieten blijken er een zwak voor te hebben.
We gaan weer een grote tent binnen voor de voorstelling van Bamboo Bill. Kort maar krachtig. Erg leuk, de Pieten en Bamboo Bill zorgen ervoor dat alle kinderen flink mee doen, roepen en zingen. Als Sinterklaas er een AC/DC grapje ingooit, zijn ook de ouders los. Ravotapia (de indoor apenkooi) is voor deze gelegenheid het Paleis van de Sint. Je kunt er een kijkje nemen bij zijn slaapkamer, de kinderen kunnen uit hun dak in de Pietendisco en in de enorme zandbak leren Pieten de allerkleinste hoe je pakjes het beste in eens schoorsteen kan gooien.

Er is voldoende tijd om alles te zien, ook de dieren hebben we niet overgeslagen. Het is gezellig druk, hier en daar even wachten, maar we hoeven zeker niet over de koppen te lopen. Omdat wij een abonnement hebben was het voor ons niet aan de orde, maar als ik ervoor had moeten betalen had ik dat (€20,00 voor volwassenen, €17,50 voor kids vanaf 3 jaar) er absoluut voor over gehad. Een geslaagde dag, zeker voor herhaling vatbaar! 29 en 30 november voor het laatst en anders voor 2015 een absolute aanrader!

Oh ja, Pietendiploma’s Lewis, Robin en Lola: check! ☑

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.