Traktatie: Minions van Danoontje

Volgende week wordt Lewis vier (!) jaar*, deze week neemt hij afscheid van de peuterspeelzaal. De clichés zijn waar: wat vliegt de tijd! Dat Lewis voor het laatst op de peuterspeelzaal is, is een beetje een verdrietig feit want het liefst wordt hij oud met juf Els. Zijn letterlijke woorden waren: “Als ik groot ben ga ik juf Els echt wel kussen!”. Dat hij vier wordt en na de zomervakantie naar de basisschool gaat moet natuurlijk wel gevierd worden. De traktatie: Minions van Danoontje

Traktateren met Danoontje: Minions

De eisen van een traktatie

Ik kan best van mezelf zeggen dat ik aardig “huis-tuin-en-keuken-creatief” ben en ik kijk dan ook echt al maanden uit naar het in elkaar freubelen van traktaties. De traktaties moeten (van onszelf) aan een paar eisen voldoen:
1. het moet niet al te ongezond zijn;
2. het moet niet al duizenden keren gemaakt zijn door andere ouders;
3. het moet (naast Lewis en de tweeling) in de bakfiets passen;
4. het moeten Minions zijn.
Die laatste is uiteraard een eis van Lewis en dus gaan we daarmee aan de slag:
we maken Minions van Danoontjes!

Handige plaatjes

Na wat googlen vind ik hele handige plaatjes (geplaatst onderaan deze post). De bovenste gebruik ik voor de tuinbroekjes en het praatwolkje. Omdat ik bij de onderste de oogjes en het mondje leuker vind (I know, ik ben een structo) gebruik ik die hiervoor. Ze hebben wat kleine aanpassingen nodig om te passen op een Danoontje (kleiner uitprinten, onderste blauwe rand smaller maken). Op de praatwolkjes zet ik ‘Hoera, Lewis gaat naar de basisschool!’ en ‘Lewis 4 jaar!’ en voor de juffen ‘Bedankt voor de leuke tijd’. Om ervoor te zorgen dat de juffen de goede tekstjes krijgen leg ik Lewis uit dat de Minions met één oog voor hen zijn en die met twee ogen voor de kindertjes.

De finishing touch

Rest er alleen nog heel veel knip- en plakwerk. Doordat Lewis een een eenogige Minion liet vallen, kwam ik eigenlijk een danoontje tekort. Dit heb ik opgelost door een verjaardagshoedje in elkaar te freubelen en die op een Danoontje te zetten. Deze bijzondere Minion is voor de jarige zelf! Ik doe de Danoontjes in een doorschijnende Minion-cadeautas (€ 0.99 bij de Zeeman) om ze te vervoeren en voor een leuk totaalplaatje. Klaar!

*Inmiddels zijn we vijf jaar verder en wordt Lewis bijna negen. Leek me geen reden om deze blog niet weer eens naar boven te halen. Minion zijn tijdloos! 😉

Traktateren met Danoontje: Minions
Traktateren met Danoontje: Minions
Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *