Vakantie-apps

Soms zo voordehandliggend. Soms ook helemaal niet. Elk jaar komt er een app bij of valt er een af. Dit zijn de apps die absoluut met ons meegaan op vakantie: 

1.Here we go 🚗

Wat mij betreft dé navigatie-app! Je download kaarten van de landen waar je doorheen komt en naartoe gaat. De app is uitgebreid en makkelijk in gebruik (als ik het zelfs snap…) en een update is zo gedaan dus altijd up to date. Ook erg fijn: de app is gratis.

2. Spotify 🎵

Want wat is vakantie zonder muziek. Zeker lange muziekloze ritten zijn voor ons een no go. We maken thuis al een vakantie afspeellijst (die we downloaden) en elk gezinslid heeft inspraak. Zo wordt onderweg iedereen blij gemaakt met zijn of haar favoriete deuntjes. Hebben we ergens WiFi, dan vullen we lijst weer aan met nieuwe muziek. 

3. Whatsapp

Need I say more?

4. Luisterbieb 📚

De vondst van dit jaar! Het is een app van de bibliotheek waar je luisterboeken op kunt downloaden. Voor de kids zetten we wat kinderboeken op onze telefoons en voor onszelf kan het ook gewoon wat volwassener natuurlijk. Ideaal bij slecht weer, onderweg, of als de er weer eens eentje vroeg wakker is maar je er zelf nog niet klaar voor bent 😉 

Als je geen lid bent van de bieb zit er een maximum aantal boeken aan (maar zeker genoeg voor een vakantie). Ben je wel lid dan kun je je helemaal suf luisteren. Ook deze app is kosteloos. 

5. Camperapp 🚐

Voor de (mede)camperaars onder ons. Je moet wel lid zijn van de camperclub of voor de app betalen anders kun je er weinig mee. Maar als je er alles mee kan is het een goede app om fijne plekjes mee te vinden. Je kunt filteren op land, plaats, voorzieningen, prijs etc. De coördinaten worden aangegeven. Dus als je een plekje hebt gevonden klop je die makkelijk in in ‘Here we go’ en je bent klaar om te gaan. 

6. Runkeeper 🏃🏽‍♀️

Ook zo’n fijne gratis app. Leuk als je gaat hardlopen natuurlijk. Maar ook leuk als je van wandelen of fietsen houdt. Je zet de app aan als je van start gaat en stopt het als je wandeling of fietstocht erop zit. Je kunt dan precies je route terugzien, het aantal kilometers en hoe hard je gelopen/gefietst hebt. Ook handig is dat je via runkeeper een muziekje van je Spotify kunt beluisteren. Komt die vakantielijst toch weer van pas. 

7. Facebook 👍🏽

Niet eens per se om te posten (wat ik wel heel eg leuk vind), maar op vakantie ook heel handig als “reisgids”. Als wij bijvoorbeeld op vakantie gaan naar Kroatië, sluit ik me aan bij een facebookgroepje speciaal voor Kroatië-gangers. Wil je iets weten? Dan kun je er alles vragen. Over het algemeen krijg je ook redelijk snel meerdere antwoorden. Vragen over tol, campings, excursies, valuta, routes…. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan gevraagd worden. Ook leuke kiekjes kun je er delen of bekijken. Wel zo fijn als je zelf zo nu en dan ook antwoorden geeft (mits je die hebt natuurlijk). Zo help je elkaar. 

8. Pinterest 📍

I love Pinterest! Ik zie het een beetje als mijn externe geheugen. Voor er gepind werd sloeg ik niet op waar we geweest waren. Alleen in mijn geheugen. Dacht ik. Want als je van camping naar camperplek en andersom reist, is alles onthouden best een uitdaging. Ik dacht dat ik het wel kon. Tot we terug wilden naar ‘die ene leuke camping’….nooit meer gevonden. Nu heb ik een speciaal www-bord. Waar Wij Waren. Hierop pin ik al onze plekjes. Met een kiekje erbij natuurlijk. Want als ik die zie weet ik het weer precies. Fijn voor mij, maar ook voor andere pinners die op zoek zijn naar leuke plekjes. 

Zijn er ook apps waar jij niet zonder kunt op vakantie? Ik hoor het graag! 

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.