Vakantie in België

Wil je weten hoe je als niet (zo’n grote) Center Parcs-fan toch kan genieten van een weekje ‘even helemaal weg’? In deze blog deel ik met je hoe wij onze vakantie invulden en een heerlijke herfstvakantie in België hadden.  

Even helemaal weg

Eerlijk is eerlijk: mijn ware en ik zijn wat minder van de massa en wat meer van het primitieve en alternatieve. Omdat onze zomervakantie flink in het water gevallen was, hadden onze kinderen voor deze herfstvakantie meer inspraak dan normaal gesproken. Geloof me, dat hadden ze dik verdiend. En dus gingen we in de herfstvakantie ‘even helemaal weg’. En we hebben genoten! Ons geheim? De grens over en combineren. 

Herfstvakantie in België 

In België valt de herfstvakantie een stuk later dan in Nederland. Wij besloten dus de grens over te gaan om drukte te mijden. In het weekend was het nog redelijk druk. Maar ‘s maandags zaten alle Belgische kindjes weer in de schoolbanken en waren de rijen op de trappen van de waterglijbanen als sneeuw voor de zon verdwenen. 

Deze tip kun je overigens ook inzetten in de meivakantie. 

Uitwaaien aan zee

Kinderen maken het liefst elke dag Aqua Mundo onveilig. Trap er niet in! Wij kozen heel bewust voor Center Parcs De Haan. Deze ligt namelijk vlakbij zee. Toen we ‘s ochtends al het herfstzonnetje door de blauwe gordijntjes van onze slaapkamer zagen piepen, besloten we de zee een bezoekje te gaan brengen. Na een klein half uurtje wandelen lag de zee aan onze voeten. Heerlijk! De zon was de rest van de dag nergens meer te bekennen, maar niks mis met lekker uitwaaien. 

Belgie Center Parcs Uitwaaien Brugge

In het donker terug

Al schelpjes en krabbetjes rapend kwamen we uit bij de strandtentjes van De Haan. Na een fijn maaltje bij Baloe Bubbles and Bites vertrokken we in het donker weer richting Center Parks. Een wandeling aan zee in het donker. Het was pas een uurtje of negen, maar voor de kinderen voelde het als midden in de nacht. In het donker langs de zee lopen, wat een avontuur! 

Brugge is the place to be

Met de auto is het een half uurtje van De Haan naar Brugge. Na een dagje chillen, zwemmen en spelletjes doen bezochten we de stad van de chocolade (en als je dit erbij zegt, zijn kinderen meteen een stuk enthousiaster). Omdat het prachtig weer was besloten we de musea in eerste instantie links te laten liggen. Wel sloegen we op waar ze lagen, later in de week zou het slechter weer worden en wilden we Brugge nog eens bezoeken. De eerste dag Brugge was voor winkeltjes, prachtige architectuur, terrasjes, speciaalbiertjes (geen zorgen, ik was een keurige bob) en natuurlijk Belgische wafels en chocola. 

Places to be in Brugge

Na het eerste bezoek aan Brugge en weer aan chill dagje, brachten we een tweede bezoek aan Brugge. De keuze is reuze als het gaat om places to be in Brugge. Lichte keuzestress maakte dan ook dat ons gezin zich splitste om het zo iedereen naar de zin te maken: 

Choco Story 🍫
Met elkaar bezochten we Choco Story. Als ware Oempa Loempa’s keken we zo’n twee uur lang onze ogen uit in het chocolademuseum. Ons bezoek werd afgesloten met een demonstratie pralines maken. En yes, we mochten proeven.

De Halve maan 🍺
Ik had bierbrouwerij De Halve Maan graag willen bezoeken. Onze kinderen dachten hier, begrijpelijk, anders over. Dus mijn ware, toch meer speciaalbierliefhebber dan ik, ging voor de Brugse Zot en Straffe Hendrik. Ik trok met ons trio een ander plan. Als ik mijn ware mag geloven, en dat doe ik, is de XXL rondleiding in de brouwerij zeker de moeite waard. 

Het frietmuseum 🍟
De kinderen en ik belandden in het Frietmuseum. Een kindvriendelijk museum dat je meeneemt in de historie en de wereld van aardappelen en friet. En zo fijn dat we nu eindelijk weten waarom Belgische frietjes Franse frietjes heten 😉

Belgie Center Parcs Uitwaaien Brugge

Het Belfort
Onze ontmoetingsplek was op de markt bij de grote, imposante kerk. Het Belfort. Omdat mijn ware nog ergens langs de ruim drie kilometer lange bierpijpleiding tussen de brouwerij en de bottelarij wierf, pakten wij ons momentje om de 366 treden van de kerk te beklimmen. Een flinke klim, maar we werden beloond met een adembenemend uitzicht over Brugge en omstreken.

Horeca in Brugge 

Deze dag sloten we af bij Bistro Bar Boreas. Een sfeervol tentje met de allerlekkerste shortribs (in saus van Brugse Zot dubbel) ever! Aan horeca sowieso geen gebrek in Brugge. Een kopje koffie bij t Schrijverke, een wafel bij één van vele tenten op de markt of een speciaalbiertje aan de gracht bij Brasserie Uilenspiegel. 

Niet onze keuze, maar ook blikjes fris en fastfoodliefhebbers hebben genoeg keuze in Brugge. 

En oh ja: Center Parcs

Center Parcs is zoals Center Parcs hoort te zijn (maar dan rustiger). Wij maakten er slechts gebruik van de indoor speeltuin, ons huisje en het zwembad. De indoor speeltuin: dé plek waar onze kids helemaal los konden gaan. We hebben de mazzel dat we ze niet meer continu in de gaten hoeven te houden. Wij waren dus vooral níet in de indoor speeltuin te vinden, maar in het grand café er net buiten. Ons huisje was klein. Maar precies groot genoeg om er (gezellig met het haardje aan) te chillen, eten, spelletjes te spelen en te slapen. En dan natuurlijk Aqua Mundo. De plek waar je blauwe plekken verzamelt, waar kinderen veel water en bijna hun oren inslikken van blijdschap. De plek waardoor kinderen de hele vakantie slapen als roosjes 🙂

Share