Weinig energie? Zo kun je kinderen toch vermaken

Ken je dat? Je wilt graag iets ondernemen met je kids, maar je lege batterijtje zit je in de weg. Heb je weinig energie? Zo kun je kinderen toch vermaken.

1. Kijk samen een tv

Ligt voor de hand hè? Maar mijn kids duiken als ze hun uurtje schermtijd hebben vaak in vertrouwde series op Netflix zoals Pokemon, Spirit en Lassie. Als we samen tv kijken, zoek ik meestal iets nieuws voor ze op. Met een nieuwe film of nog -voor hen- onbekend programma beleven ze tv kijken toch net weer even anders, én ze hebben meer schermtijd. En als ik dan per ongeluk in slaap val, merken ze dat vaak niet eens 😉. Kijk hier voor leuke beeldbuistips. 

2. Doe gezellig een spelletje 

Zoonlief en ik zijn echte spelletjesfanaten. En ook de meiden draaien hun hand niet om voor een gezellig spelletje. Maar eerlijk is eerlijk: hier heb ik niet altijd voldoende energie voor. Maar tot een kort potje Uno op de bank kan ik me meestal toch wel zetten. En is één van de kids uit? Dan nemen ze vaak met liefde mijn kaarten over. Hoe meer energie ik heb, hoe moeilijker het spelletje mag zijn en hoe langer het mag duren. 

3. Laat je voorlezen

Robin en Lola zijn boekenwormpjes, Lewis is dyslectisch. De meiden vinden het hartstikke leuk om voor mij voor te lezen en voor Lewis is heel erg goed. Het enige wat ik hoef te doen is luisteren 😊

4. Marshmallow roosteren

Bij -een beetje- lekker weer steken wij vaak het buitenhaardje aan. Met lange prikkers kunnen de kinderen lekker marshmallows roosteren. Ik zit of lig lekker op de loungebank en krijg af en toe wat zoetigheid uitgedeeld. Ik doe dit alleen als ik zeker weet dat ik niet in slaap val, want da’s natuurlijk niet zo handig met kinderen bij het vuurtje. 

5. Gamen vanuit bed

Lewis heeft een PlayStation op zijn kamer staan. Soms liggen we met z’n tweeën, drieën of vieren op zijn bed te gamen. Ik ben een enorme fanatiekeling met gamen, de kinderen lachen zich er rot om. En wordt het me teveel? Dan doe ik stiekem even m’n ogen dicht en luister ik naar mijn net zo fanatieke trio. 

6. Creatief met wol

Kinderen vinden het vaak leuk iets nieuws te proberen. Zo leerden mijn kids onlangs punniken en breien met een breiring. Dit kunnen ze lekker op de bank doen en mijn hulp hebben ze niet meer nodig. Toch fijn als ik in de buurt ben, want aan mij de eer af en toe wol uit de knoop te halen. 

7. Lekker op een kleedje

Dit is misschien wel mijn favoriet: lekker op een kleedje picknicken. Afhankelijk van mijn energie pakken we fiets, benenwagen of auto en vertrekken we richting bos, hei, grasveldje in de buurt of naar het water. We nemen lekkere dingen, een bal en de hond mee. De kids voetballen, bouwen hutjes, baden pootjes, spelen verstoppertje, zoeken beestjes en spelen met de hond. En voor mij is niks zo ontspannen als kijken naar hoe de kinderen zich vermaken 🙂

Heb je weinig energie? Dit kun je doen met kinderen.
Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.