Zomaar een dag

zomaar een dagWe gaan! Ik kijk op de klok (lees: magnetron) en zie dat het nog niet eens 09:00 uur is. Huh? We hebben gewoon rustig aan gedaan, niet gehaast, maar heel soms verloopt alles gewoon zo soepel dat je veel te vroeg bepakt en bezakt klaarstaat.
We gaan niets bijzonders doen. Gewoon even naar het dorp. Hema, Action, Kruidvat en H&M staan op ons lijstje. Jammer genoeg ben ik nog niet fit genoeg om met de bakfiets te gaan, het is maar 10 minuutjes, maar toch gaan we dus met de auto.
Gelukkig blijkt de Action al open te zijn. We struinen al neuzend door de winkel, kletsen even bij met een bekende en rekenen af. Op naar de H&M, ik heb een volle zak kleding bij me waar ik graag vanaf wil. (als je deze inlevert bij Hennes krijg je 15% korting op je volgende aankoop en zij zorgen ervoor dat fashion geen vuilnis wordt: Ideaal! http://www.hm.com/nl/longlivefashion)hm
Dicht. Oh. H&M gaat pas om 10:00 uur open, dat is over een kwartier. Ik kijk om me heen. Bij de Schoenenreus staat groot op het raam geplakt: wij zijn nog maar 1 dag open! Ach, laat ik daar dan even dat kwartiertje overbruggen. Met een paar stevige (en niet geheel onbelangrijk: leuke) winterschoenen voor slechts €5,- loop ik tevreden de winkel weer uit. Je kunt het maar vast in huis hebben.
Ik lever de zak met oude kleding in en kom met een nieuw outfitje (15% korting) voor Lola de Hennes weer uit.
We lopen (met het ochtendzonnetje op onze bolletjes) nog even naar de Hema en Kruidvat voor een cadeautje voor mijn nichtje en luiers en gaan dan weer richting de auto. De tweeling heeft intussen alle schoentjes, elastiekjes en knipjes uit maar oh wat zijn ze zoet! Ook over Lewis mag ik vanochtend niet klagen. Hij houdt steeds braaf mijn hand vast, babbelt er vrolijk op los en wilt overal afrekenen. Het trio heeft vanochtend een heel hoog ahhhh-gehalte.

We lunchen poffertjes. Wat kun je kinderen blij maken met kant en klare poffertjes! Hup, even in de magnetron en er zitten 3 tevreden kindertjes heerlijk te peuzelen. Met flink wat poedersuiker en boter creëer ik een nog grotere glimlach op hun gezichtjes!

Als de meiden hun middagdutje doen kruipt Lewis tegen me aan op de bank. Hij wilt graag even “pizie” kijken. Ik zet de tv op Zappelin en dommel weg. Ik was even vergeten dat ik, na mijn ziekenhuisopname van vorige week, nog niet helemaal fit ben. Maar het gaat goed. Toch val ik in slaap. Een uur later wordt ik uitgerust wakker, Lewis heeft er een knuffeltje en een boekje bijgepakt maar kijkt nog steeds braaf naar de tekenfilmpjes.

Als de meiden wakker worden verplaatsen we ons naar de tuin. De kids spelen lief met hun fietsjes, autootjes, wip wap en ander speelgoed terwijl ik van het zonnetje geniet. Heerlijk!
Voor ik het weet loopt het tegen 16:30 uur en moeten we ons alweer naar binnen verplaatsen om te koken. Als mijn ware thuiskomt gaan we aan tafel. Zo fijn als iedereen van je maaltje smult!
Na het eten spelen we nog even kort en brengen we de kids naar bed. Er stribbelt er warempel niet 1 tegen!

Zo, even kijken hoe het met mijn conditie is gesteld. Ik trek mijn hardloop-outfit aan en “ik zie wel”. Ik geniet in ieder geval lekker van het avondzonnetje. Een half uur (en 4 km) aan 1 stuk later ga stop ik met joggen en wandel ik weer richting huis. Wauw, dat valt niets tegen zeg!
Na een warme douche nestel ik me met een drankje en wat lekkers naast mijn ware op de bank. Het is nog niet eens 20:30 uur, we hebben nog een hele avond voor ons, heerlijk.

Zomaar een dag waarop alles meezit. Wat kan “zomaar een dag” heerlijk zijn, wat kan ik daarvan genieten. Zo. In de pocket! Deze neemt niemand me meer af!

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.